2014. augusztus 26., kedd

Mediterrán rétes krumplival, és cukkinivel




Szeretjük a rétest. Édesen és sósan egyaránt. Most egy sós változatot készítettem el, amolyan mediterrán stílusban. Kitűnő meleg vacsorának, vagy egy vendégváró ételnek is, és gyakorlatilag azt teszünk bele amit csak akarunk, vagy amit találunk a hűtőben. Amolyan spejz étel ez. Előre szólok, hogy érdemes többet készíteni, mert kapós. Legalábbis nálunk az volt.


Mediterrán rétes krumplival és cukkinivel







- 1 csomag réteslap

- 1 cukkini

- 3 kisebb krumpli

- feta sajt

- szárított paradicsom

- 1 db kápia paprika

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 vöröshagyma

- bazsalikom

- oregánó

- petrezselyem

- tojás

- olívaolaj

- só

- bors

A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk, majd feltesszük főni, de csak addig főzzük amíg éppen megpuhul. A hagymákat apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Ehhez adjuk a krumpli méretével megegyező méretűre vágott cukkinit és ress, ropogós állagúra pirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, azután keverőtálban a paradicsomot, a fetasajtot, a kockára vágott paprikát, és a hagymás cukkinit óvatosan összekeverjük, majd sóval, borssal és az aprított zöld fűszerekkel fűszerezzük.
A réteslapokat a szokásos módon megkenjük olvasztott vajjal, és 2 lapot leterítünk. Erre tesszük a tölteléket, majd egy darab réteslappal lefedjük, és felgörgetjük. Megkenjük tojással, és a 180 fokos előre melegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Tipp:
Grillezett citrommal és cukkini karikákkal is tálalhatjuk.

2 megjegyzés: