2014. szeptember 1., hétfő

Konfitált csirkemáj kenyér kanapén, paradicsomlekvárral







Szeretek konfitálni. Mielőtt rosszra gondolna az aki nem ismerné a szó jelentését, el kell, hogy mondjam neki: ez egy nagyon lassú, és bő olajban vagy zsírban való sütési mód. Méghozzá egy remek sütési mód. Ha gyorsan szeretnénk valamit elkészíteni, akkor ezt most felejtsük el, mivel ennél a sütési módnál több órára lesz szükségünk. És, hogy mi értelme van mondjuk egy csirkemájat 2 órán át sütni? Nos, azért, hogy krémesen lágy májat kapjunk a sütés végén. És aki nem hiszi, hát járjon, azaz "süssön" utána!
Pirítóssal, és egy kevés paradicsomlekvárral tökéletes Brunch (reggeli+ebéd egyben), vagy este egy pohár rozé pezsgővel kitűnő vacsora.


Konfitált csirkemáj



- 50 dkg csirkemáj

- zsír vagy olaj

- vöröshagyma

- kakukkfű

- só

- bors

A recept végtelenül egyszerű. Egy sütőtálban vagy hőálló tálba a megtisztított csirkemájakat egy félbevágott vöröshagymával együtt elhelyezünk. Sózzuk, borsozzuk a májakat és 1-2 szál kakukkfű ágakat teszünk rájuk. Ráöntünk annyi felolvasztott zsírt vagy olajat amennyi bőven ellepi a májakat, és az előmelegített 100-110 fokos sütőben fólia alatt kb. 2 óra alatt megsütjük a májakat. Miután megsült a máj, egy kiszúróval a kenyér belsejét a sütőben vagy egy serpenyőben szép aranyszínűre pirítjuk. Erre a kanapéra helyezünk 1-2 db májat, dekoráljuk kakukkfűvel és kínálunk mellé paradicsomlekvárt.

Tipp:
Kalácsot is piríthatunk a májhoz, sokkal finomabb lesz vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése