2014. július 27., vasárnap

Ragacsos csirke








Azt gondolom a cím mindent elárul. Ez az az étel amit nem szabad(!) és nem is lehet késsel-villával enni. Szerintem ennyi "malackodás" bele kell, hogy férjen az életünkben, pláne nyáron. Azonkívül a csirkeszárny meg a "dobverő", -azaz a comb- alapból kézbe és nem villára való. Maga a recept pofon egyszerű, a fűszerezés pont annyira pikáns mint amennyire kell, hogy legyen és tokkal-vonóval 1.5 óra alatt elkészíthető. Addig pedig le is csúszhat 1 üveg rozé is, kellően előkészítve a gyomrunkat erre a ragacsos, picit édes, picit csípős ételre.

Ragacsos csirke

- 1 kg csirkeszárny vagy csirkecomb akár vegyesen

- ketchup

- friss gyömbér

- méz

- fokhagyma

- só, bors

- chili

A "csirkealkatrészeket" sózom és egy alufóliával bélelt sütőtálcára fektetem. Az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 óra hosszáig fólia alatt sütöm. Időközben egy keverőtálban 3-4 evőkanál ketchup-ba reszelek egy teáskanálnyi gyömbért és egy 1 nagyobb fej fokhagymát és belekeverek 1 evőkanálnyi mézet. Egy csipetnyi sóval és borssal fűszerezem. Ha szeretnénk tovább "erősíteni" a kencénket, akkor chili-vel még fokozhatjuk az ízeket. Az egy óra sütést követően a csirkéket ezzel a ragacsos, fűszeres mázzal bekenjük és fólia nélkül grill fokozaton további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Csak addig sütjük amíg a máz éppen karamellizálódik.Grill zöldséggel és/vagy tepsis krumplival, no meg 1 üveg rozéval tökéletes ebéd vagy vacsora.

Tipp:
Nyáron a szabadban faszén felett sütve még finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése