2014. július 22., kedd

Cukkini krémleves









Nagyon szeretem a leveseket, pláne a krémleveseket. Gyorsan elkészíthetőek, táplálóak és finomak.
Andi nem szereti a cukkinit, én viszont imádom, így szerettem volna ezzel a levessel vele is megszerettetni. Sikerült. 

Cukkini krémleves

- 2 db közepes vagy 3-4 db kisebb cukkini

- 3-4 dl alaplé

- vöröshagyma

- kapor

- tejszín

- só, bors,

- étkezési keményítő

- szárított sonka

A cukkiniket megpucolom egy fél kivételével, vagy ha kisebb cukkinit választunk akkor 1 egészet  mert abból kis kockákra vágva levesbetétet készítünk. Az edénybe olívaolajon egy kisebb fej aprított vöröshagymát megfuttatunk, majd a kockákra vágott pucolt cukkiniket is átfuttatjuk az olajos-hagymás keveréken. Nem pirítjuk, csak éppen átfuttatjuk rajta a cukkiniket. Felöntjük az alaplével és 1-2 dl vízzel még felhúzatjuk. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhulásig főzzük. Botturmix segítségével pürésítjük a levest. Ízlés szerinti tejszín és/vagy tejföllel krémessé tesszük a levesünket. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük majd a leveshez adjuk, és csak éppen felforraljuk vele. Friss kaporral gazdagítjuk. A levesbetétnek szánt kockára vágott cukkiniket serpenyőben kevés olajon megpirítjuk és tálaláskor a leveshez adjuk.

Tipp:
Szárított sonkával még tovább gazdagíthatjuk a levesünket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése