2014. december 6., szombat

Kolbászos Pappardelle




Imádom a tésztát. Tésztát, tésztával tudnék enni. Hetente 1x biztos készítek valamilyen tésztát, mégsem került fel a blog eddigi 4 hónapos megléte során tésztás recept. Ennek csupán az volt az oka, hogy az eddigi szülő-és egyben lakó városomban Győrben maradtak egyes konyhai felszereléseim, így a képen látható pasta-s tányér is. Legutóbb mikor hazalátogattunk, akkor viszont magunkkal hoztuk, így már semmi akadálya annak, hogy egy pasta-s tányérban tudjam prezentálni a világnak az éppen aktuális tészta receptemet. Amely jelen esetben kolbászos, ceruzababos, házi aszalt paradicsomos, mozzarellás tészta. Semmi flanc, csak így egyszerűen. Ezért az egyszerűségért is szeretem az olasz konyhát.
Egyébként azért is szeretem a tésztás ételeket mert gyorsan elkészíthetőek még akkor is, ha szószos tésztát készítünk. Hiszen amennyi idő alatt felforr a víz és meg fő a tészta, addig a szósz is elkészíthető. Akkor meg miért is nem lehet szeretni a tésztás ételeket? Egy jó üveg bor a tészta mellé -mondjuk az mindenhez, mindenkorra passzol- egy kis (olasz) zene, és minden rendben van...
Nekem egyébként olyan nyarat idéző feelingem támad a kép alapján. És neked?





Hozzávalók:

- 1 cs. Pappardelle tészta

- egy kisebb szál füstölt kolbász

- 15 dkg ceruzabab

- 1 csomag mozzarella

- aszalt paradicsom

- olívaolaj

- só

Elkészítése:

Annyira egyszerű, hogy szinte szégyellem is leírni. Szóval a ceruzababot ress, roppanósra főzzük. A kolbász héját eltávolítjuk, és az ujjunkkal szétnyomkodjuk kisebb darabokra, gombócokra és egy serpenyőben az olívaolajon ropogósra sütjük. Az aszalt paradicsomot félbe vágjuk. A mozzarellát kézzel széttépkedjük. Úgy szép ha rusztikus. A tésztát fogkeményre főzzük. Ha ezzel megvagyunk akkor egy tésztás tányérban a leszűrt tésztát elhelyezzük, és tetszőlegesen elrendezzük a "feltéteket" rajta és a kolbász kisült zsírjával meglocsoljuk.

Tipp.:
Érdemes puhább kolbászt vennünk mert azt könnyebben tudjuk az újainkkal szétnyomkodni, illetve ha megengedhetjük magunknak akkor bivaly mozzarellát használjunk. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése