2015. január 9., péntek

Paprikás-kolbászos krumplileves



Az ünnepek elmúltával még mindig "tele vagyok" így nem igazán kívánok "masszív" ételeket, ráadásul eléggé hideg napok vannak mögöttünk, így olyan ételek elkészítésében gondolkodtam, amelyek gyorsan elkészíthetők és felmelegítik az embert. Azaz elsősorban levesekben gondolkodtam.
Még az ünnepekkor az öcsém jóvoltából kaptunk 4 szál -életében először készített és igazán finom- füstölt kolbászt, amely mostanra kezdett kiszáradni, így tökéletes alapanyaga lett a krumplilevesnek, amit készítettem. Nem akartam túlbonyolítani ezt az egyszerű ám méltán népszerű levest, de mivel volt itthon 1 db kaliforniai paprika, így ezt mindenképpen szerettem volna felhasználni a levesbe. A végeredményt tekintve jó ötletnek bizonyult, mivel kellemesen édes íze kiegészítette a krumpli semleges, és a kolbász finoman füstös ízét. Négy alapanyag, 30 perc és a végeredmény egy forró tartalmas leves.








Hozzávalók:

- 3 db közepes méretű főzni való krumpli

- 1 szál füstölt kolbász

- 1 kisebb fej vöröshagyma

- 1 kaliforniai paprika

- só

- olaj


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és ízlésünknek megfelelő méretűre kockázzuk. A kolbász héját eltávolítjuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben kevés olajat melegítünk, és a hagymát kis láng felett megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megégjen! Ha ezzel megvagyunk, akkor a kolbászokat adjuk hozzá, és pár percig pirítsuk, ez idő alatt kiolvad belőle a zsír és a fűszerpaprika is. Öntsük fel vízzel, majd forraljuk fel. Sózzuk, és ha kell adjunk hozzá ízlésünknek megfelelően egyéb fűszert is, de ha jó kolbásszal dolgozunk, ezt el is hagyhatjuk. Pár perc főzés után adjuk hozzá a krumplit és a kockákra vágott kaliforniai paprikákat is. Közepes lángon addig főzzük, míg a krumpli harapható állagúra meg nem fő. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a krumplit!

Tipp:
Aprított petrezselymet vagy rozmaringot adhatunk tálaláskor a leveshez.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése