2014. augusztus 10., vasárnap

Karamellizált réteslap joghurtos- lime-os túrókrémmel és mentával









Nyáron az ember mire vágyik amikor édeset kíván? Fagyira vagy jégkrémre. Igen, ezek a legkézenfekvőbbek. Mert ki szeret a 40 fokban a 200 fokos sütő mellett álldogálni és várni arra, hogy a sütemény megsüljön? Mert én sem szeretek többet izzadni mint amennyit a meleg amúgy is rám kényszerít. Viszont megígérem, ez a recept max. 10-15 perc sütési időt igényel és cserébe a savanykás túrótöltelék a karamellizált réteslappal feledhetetlen percekkel fog megajándékozni.

Karamellizált joghurtos- lime-os túrókrém mentával 

- réteslap

- 500g túró

- 1 kis pohár joghurt

- lime

- menta

- porcukor

- só

A recept végtelenül egyszerű. A túrót a joghurttal, egy ek. porcukorral és egy csipet sóval kikeverjük. Ehhez a túrókrémhez adjuk az 1db alaposan megmosott és lereszelt lime héját és annak levét, majd ízlésünknek megfelelő mennyiségű apróra vágott mentalevelet. Én 8-10 db kisebb mentalevelet aprítottam bele. A kész túrókrémet felhasználásig a hűtőben pihentetjük. A réteslapokat kb. tenyérnyi méretű téglalapra vágjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük, majd tetejüket porcukorral alaposan meghintjük és a kb. 160-180 fokos sütőben addig sütjük míg szép karamell réteg nem keletkezik. A sütőből kivéve pihentetjük a lapokat, hogy picit dermedjen a karamell. Ezután a túrókrémmel egy nyomózsák segítségével megtöltünk egy lapot, erre egy újabb lapot teszünk, majd megint krémet, végül egy lappal zárjuk le.

Tipp:
Ha valaki édesebben szeretné, akkor több cukrot keverjen a krémbe, és joghurt helyett tejfölt használjon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése