Előre szólok, hogy ez nem a klasszikus Humusz, ugyanis ebben nincs Tahini.
Az elmúlt napokban már többször említette Andi, hogy csináljunk ilyen "kencét" vacsorára, mert ő még nem evett ilyet és kíváncsi az ízére. Nagyon megörültem a felvetésének mert én szeretem, pár éve csináltam már ilyet. Pirítóssal, bagettel, pitával és egy jó pohár borral így nyáron is megállja a helyét akár egy kerti partin is, mondjuk akár előételként is.
Csicseriborsó krém
- 1 üveg csicseriborsó
- vaj
- olívaolaj
- őrölt római kömény
- fokhagyma
- chili
- citrom
- petrezselyem
- só, bors
Az elkészítése végtelenül egyszerű. Amennyiben a konzerv csicseriborsót választjuk akkor az összes hozzávalót egy botturmix segítségével pürésítjük, ha a száraz csicseriborsót vesszük, akkor azt be kell áztatni kb. 12 órát és utána megfőzni. A fűszerek arányáról azért nem írnék részletesebben mert én amolyan "szemre-érzésre" fűszerezek. A római köménnyel azért óvatosan, mert elég intenzív. A vajtól krémesebb lesz, az olívaolaj pedig tovább gazdagítja a krémünket. Én az alaposan megmosott citrom héját is belereszeltem és majdnem egy egész citrom levét adtam hozzá.
Tipp:
Mentát is apríthatunk bele, attól még karakteresebb lesz az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése