A csirke bőrét sütés végén leválasztottam a húsról, és száraz serpenyőben mint a bacont, ropogóssá sütöttem. Isteni finom volt mikor ráharaptam, ráadásul a textúrák játékossága külön élmény volt.
Érdemes a krumplit sem a fagyóból kikapni, hiszen a saját magunk készített mégis csak az igazi. Én mindig sárga krumpliból sütöm a sült krumplit, a héját is rajta hagyom, mert úgy még finomabb. És tudjuk jól, hogy amúgy is a héja alatt van a vitamin. Só és bors, na meg egy jó forró sütő, és kevesebb mint egy óra alatt kész az illatos sült krumplink.
Ha még lesz hasonló kiránduló idő mint amilyen a mai napon is volt, akkor érdemes a kosárba ilyen szendvicset a bor mellé betenni, mert igazán trendi, és ami a legfontosabb: nagyon finom. Ennyi.
Hozzávalók:
- 6 db felső csirke comb
- oregánó
- őrölt római kömény
- őrölt fahéj
- őrölt piros paprika
- őrölt gyömbér
- görögszénamag
- fokhagymapor
- szerecsendió
- kakukkfű
- só
- cukor
- olaj
- kígyó uborka
- menta
- görög joghurt
Elkészítése
Elkészítjük a fűszerkeveréket. A só kivételével 1 tk. mennyiségű fűszert és cukrot veszünk alapul. Ezzel a keverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, majd legalább 2 órát a hűtőben pácoljuk. Sütés előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből, sózzuk a combokat, majd egy olajozott sütőtálban tesszük őket. Az előmelegített 160 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt megsütjük őket. Amikor a combok megsültek, a bőrüket levesszük, és egy száraz serpenyőben ropogóssá sütjük. A bagettet, cibattát félbevágjuk, salátát teszünk bele és gazdagítjuk paradicsom karikával. Erre kerül a hús, majd a ropogós bőr, végül tzatzikivel megkenjünk.
Tipp:
Friss kecskesajttal tovább gazdagíthatjuk a szendvicsünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése