2014. július 22., kedd
Cukkini krémleves
Nagyon szeretem a leveseket, pláne a krémleveseket. Gyorsan elkészíthetőek, táplálóak és finomak.
Andi nem szereti a cukkinit, én viszont imádom, így szerettem volna ezzel a levessel vele is megszerettetni. Sikerült.
Cukkini krémleves
- 2 db közepes vagy 3-4 db kisebb cukkini
- 3-4 dl alaplé
- vöröshagyma
- kapor
- tejszín
- só, bors,
- étkezési keményítő
- szárított sonka
A cukkiniket megpucolom egy fél kivételével, vagy ha kisebb cukkinit választunk akkor 1 egészet mert abból kis kockákra vágva levesbetétet készítünk. Az edénybe olívaolajon egy kisebb fej aprított vöröshagymát megfuttatunk, majd a kockákra vágott pucolt cukkiniket is átfuttatjuk az olajos-hagymás keveréken. Nem pirítjuk, csak éppen átfuttatjuk rajta a cukkiniket. Felöntjük az alaplével és 1-2 dl vízzel még felhúzatjuk. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhulásig főzzük. Botturmix segítségével pürésítjük a levest. Ízlés szerinti tejszín és/vagy tejföllel krémessé tesszük a levesünket. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük majd a leveshez adjuk, és csak éppen felforraljuk vele. Friss kaporral gazdagítjuk. A levesbetétnek szánt kockára vágott cukkiniket serpenyőben kevés olajon megpirítjuk és tálaláskor a leveshez adjuk.
Tipp:
Szárított sonkával még tovább gazdagíthatjuk a levesünket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése